Briose cu mandarine

de mikidaniro in Prajituri, 9 Feb 2012 | 1397 vizualizari

 

Aceste briosele sunt un deliciu langa o cana de cafea ,cappuccino sau ca gustare.Se fac rapid,dispar si mai rapid :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200g faina
  • 150g zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 mandarine(cca 100g fara coaja)
  • 50 ml lichior cirese(sau de care va place)
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mandarine:

Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min.

Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit punem lichiorul ramas de la mandarine. In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam mandarinele si omogenizam usor.

Punem totul in tava de briose tapetata cu hartie,atentie sa nu umpleti forma decat jumatate pt ca vor creste destul de mult.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de min. sau pana trece testul ''scobitoarea''.Optional puteti pune bucatele de ciocolata deasupra sau bobite de cereale.

De obicei ies 12 buc,dar acum am avut hartie de briose mai mare si mi-au iesit doar 11 buc.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui mandarinele cu portocale sau orice fruct va place.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu mandarine-0
Briose cu mandarine-1
Briose cu mandarine-2
Briose cu mandarine-3
Briose cu mandarine-4
Briose cu mandarine-5

COMENTARII (20)

Angelina_Elena 1

09.02.2012, 19:38

delicioase,vreau si eu

MIUTA 1

10.02.2012, 11:08

Sim0na 1

15.02.2012, 20:25

bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04