Briose cu palarioara de crema ricotta

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 591 vizualizari

 

Pasiunea mea pentru briose am declarat-o deja intr-un alt post,asa ca…sa nu va mire pe cei care vedeti din ce in ce mai multe briose pe blogul meu

Am facut si in acest weekend briose,pe langa niste biscuiti de casa.Pentru briose am folosit aceeasi reteta,dar o mai scriu odata pentru cei care nu doresc sa rasfoiasca prin blog din lipsa de timp.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 praf de copt
  • 200 gr zahar tos
  • 3 zahar vanilat
  • 200 gr unt sau ulei
  • 350 gr faina alba
  • sare
  • esenta vanilie si esenta de capsuni

crema

  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr branza ricotta
  • 50-60 gr zahar pudra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu palarioara de crema ricotta:

Se amesteca ouale cu lapte,ulei,zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase,faina amestecata cu praful de copt. si un praf de sare. La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.

Dupa ce briosele s-au racit,le-am facut si o palarioara de crema,de data aceasta cu branza Ricotta,unt si zahar pudra;

Am amestecat ingredientele,crema rezultata am pus-o intr-un pos si apoi am taiat putin varful briosei,am si scobit putin interiorul ei scotand o parte din miez si am introdus cat mai adanc posul si am umplut cu crema, am presarat niste fulgi de cioclata neagra (am dat pe razatoarea mare o tableta de ciocolata neagra 70%) am pus apoi aluatul taiat inapoi (pe unele briose).

Pofta mare!

 

COMENTARII (2)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:54

MotanLaOale 1

15.06.2013, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21