Briose de cacao cu jeleu de visine

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 4062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 125 ml iaurt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri de cacao
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml zeama de compot de visine si 3 linguri sirop de dulceata de visine
  • 2 linguri zahar
  • pt.decor
  • 1 cutiuta crema de ciocolata Finetti
  • cateva patratele de ciocolata
  • ornament de ciocolata furnicute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de cacao cu jeleu de visine:

Prima data se face jeleul inmuind galatina in cateva linguri de zeama de compot de visine si apoi adaugand dupa 10 minute restul de lichid si siropul de dulceata de visine. Apoi se aduce la fierbere si dupa ce da un clocot se lasa la racit si se umplu cu lingurita briosele mai tarziu.

Se bat bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine si turnam aluatul in tava cu forme de briose sau in formele separate pana la jumatate, apoi punem cate o lingurita cu jeleu in mijlocul brioselor si apoi iar aluat pana se acopera jeleul.Bagam la cuptorul incins si lasam cam 20-25 de minute la mijloc la foc mediu. Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu crema Finetti.Apoi presaram furnicute de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose de cacao cu jeleu de visine 72434
retete culinare - Briose de cacao cu jeleu de visine 72435

COMENTARII (17)

lia maria 1

22.12.2010, 10:03

Waw ! ce bunatate si ce bine arata direct la favorite cu ele, pe prima pozitie Super !

Sylvia 1

22.12.2010, 12:16

Vai ce bine arata , esti artista la deserturi

epurasha2bb 1

30.12.2010, 08:54

multumesc fetelor! cu atatea retete nici nu am vazut comentraiile decat acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21