Briose Sharon

de ianculubita in Prajituri, 16 Ian 2014 | 2775 vizualizari

 

Sharon este o regiune din Israel,iar fructul sharon sau kaki(in Italia) sau persimon(in Franta),este un fruct tropical,cultivat in cele mai variate regiuni ale lumii;fructul nu se poate manca decat daca este foarte copt si moale;se taie in doua ca pe rosie,in mijloc are 2seminte mici iar pulpa se mananca cu lingurita;sunt foarte gustoase dar si sanatoase mai ales pentru bolnavii de inima si tensiune

 

INGREDIENTE

  • 2 fructe kaki
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 40 g alune de padure macinate
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Sharon:

Facem o crema fina din unt si zahar, adaugam galbenusul si mixam bine. Intr-un bol punem pulpa de la fructe pasata cu blenderul, adaugam laptele, incorporam la crema de unt apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, la sfarsit alunele apoi albusul batut cu un praf de sare si zeama de lamaie. Amestecam usor cu o lingura, umplem formele de briose si le tinem la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si se servesc.

Au un gust deosebit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Sharon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Magdalene cu crema mascarpone si fructe