Briose Sharon

de ianculubita in Prajituri, 16 Ian 2014 | 803 vizualizari

 

Sharon este o regiune din Israel,iar fructul sharon sau kaki(in Italia) sau persimon(in Franta),este un fruct tropical,cultivat in cele mai variate regiuni ale lumii;fructul nu se poate manca decat daca este foarte copt si moale;se taie in doua ca pe rosie,in mijloc are 2seminte mici iar pulpa se mananca cu lingurita;sunt foarte gustoase dar si sanatoase mai ales pentru bolnavii de inima si tensiune

 

INGREDIENTE

  • 2 fructe kaki
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 40 g alune de padure macinate
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Sharon:

Facem o crema fina din unt si zahar, adaugam galbenusul si mixam bine. Intr-un bol punem pulpa de la fructe pasata cu blenderul, adaugam laptele, incorporam la crema de unt apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, la sfarsit alunele apoi albusul batut cu un praf de sare si zeama de lamaie. Amestecam usor cu o lingura, umplem formele de briose si le tinem la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si se servesc.

Au un gust deosebit!!

 

RETETA IN IMAGINI

Briose Sharon-0
Briose Sharon-1
Briose Sharon-2
Briose Sharon-3
Briose Sharon-4
Briose Sharon-5
Briose Sharon-6
Briose Sharon-7

COMENTARII (17)

Sim0na

Sim0na 1

16.01.2014, 20:25

bune, bune

deyutzky

deyutzky 1

16.01.2014, 21:04

imi plac briosele

ianculubita

ianculubita 1

17.01.2014, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!