Briose super pufoase cu mere

de Anastasia in Dulciuri, 26 Feb 2010 | 3817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un mar cat pumnul taiat cubulete 
  • 1praf de copt
  • un paharel de 125 de gr. de iaurt Activia cu gust de vanilie sau oorce alt iaurt care va place poate fi si natural fara fructe
  • 1/2 esenta vanilie de la Dr. Oetker 
  • folosim ca masura paharelul de la iaurt mai departe, dar sa-l umpleti cu urmatoarele ingrediente doar pana unde a fost iaurtul in el, dar nu plin pana la margini
  • 1/2 paharel de ulei
  • 3 paharele de faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 paharel de zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose super pufoase cu mere:

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. Adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de lemn sau plastic pana o icorporam pe toata.
Turnam aceasta compozitie intr-o forma pentru briose cu 12 portii, se umple doar doua treimi din inaltimea formei, nu se umple toata pentru ca creste in timpul coacerei, forma pentru briose trebuie sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina.
Peste briosele turnate punem cate o lingura de mere taiate cubulete si o dam la coptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius, lasam sa se coaca 5 minute pe urma reducem focul la 165 de grade si mai lasam sa se coaca 30 de minute, pana se rumenesc putin pe deasupra.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca putin si le scoatem pe un platou, le pudram cu pudra cu miros de vanilie de la Dr. Oetker.
In acesta compozitie se mai poate adauga si coaja rasa de la o lamaie, impreuna cu faina, daca folositi coaja de portocala nu puneti de la o portocala intreaga pentru ca-i va da un gust amarui ceea ce nu este chiar placut, puneti doar de la 1/3 din coaja portocalei, la fel puteti folosi diverse fructe in loc de mere.

Pofta mare si va garantez ca o sa va placa atat de mult incat o sa fiti gata sa le preparati de cate ori veti avea ocazia !

varianta printabila

 

RETETA IN IMAGINI

Briose super pufoase cu mere-0
Briose super pufoase cu mere-1
Briose super pufoase cu mere-2
Briose super pufoase cu mere-3
Briose super pufoase cu mere-4

COMENTARII (12)

lia maria 1

09.03.2010, 11:18

Le-am facut, chear de doua ori...in 26, cand am descoperit reta ta, sau mancat la foc automat si a doua zi am mai facut o tura...le-am luat la pachet in minivacanta sunt delicioase !

Anastasia 1

11.03.2010, 17:12

ma bucur foarte mult ca ti-au placut draga lia

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04