Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 20 Ian 2013 | 1406 vizualizari

 

De vis, un deliciu... pacat ca s-au terminat, cat ai spune "Menta".
Inainte sa va impartasesc ingredientele si modul in care au fost combinate acestea, as dori sa va scriu pe scurt despre beneficiile mentei.
Menta, pe langa faptul ca are un miros si o aroma foarte placuta, are si dfect carminatic, calmand durerile de burta si favorizand eliminarea gazelor intestinale. Are o usoara actiune antifermentativa si dezinfectanta, fiind Este indicata in tratamentul colitei fermentative, diareei si toxiinfectiilor alimentare.
este foarte utila in stari de oboseala cauzata in special de suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare.
Acesta are si efect antibacterian, atunci cand este aplicat pe piele intr-o forma diluata pentru a nu produce iritare, fiind util si in caz de pete, puncte negre si acnee.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 briose:
  • 120 gr faina alba
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 180 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat de Bourbon
  • 2 oua de casa
  • 60 ml iaurt grecesc
  • 230 gr capsuni
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 125 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar alb pudra
  • 1/2 lingurita zahar vanilat de Bourbon
  • frunze de menta
  • 2-3 lingurite esenta de menta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta:

Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Pregatiti tava de briose in care adaugati hartia de copt.
Capsunile dupa ce au fost curatate de frunze si spalate, se lasa la scurs, dupa care se taie in doua-patru bucati.
Incalziti la bain-marie ciocolata neagra (cel putin 70% cacao), impreuna cu untul pana se topesc, amestecand din cand in cand.
Atentie: nu umpleti foarte tare cu apa vasul dedesubt, doar atat cat sa nu atinga apa vasul in care ati introdus ciocolata si untul.
Luati de pe foc si adaugati zaharul si plicul de zahar vanilat, sau puteti inlocui cu un baton de vanilie.
Amestecati totul cu mixerul la viteza medie si adaugati ouale, una cate una, pana cand se incorporeaza in compozitie. Mixati totul cam 3-4 minute.
Adaugati cate un pic din faina, apoi bicarbonatul de sodiu si sare si amestecati usor, reducand viteza mixerului. Turnati incet si iaurtul. Continuati inca 3 minute.
 La final adaugati capsunile.
Umpleti formele de briose cam la 2/3 din capacitatea fiecarei forme.
Coaceti 25 de minute.

Modul de preparare al glazurii:

Intr-un bol turnati crema de mascarpone si amestecati cu frisca pana se omogenizeaza, adaugati apoi zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de menta.

Taiati marunt marunt frunza de menta si adaugati in compozitie.

Cu ajutorul unui pos, glazurati briosele dupa ce acestea s-au copt si si s-au racit.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta 198943
retete culinare - Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta 198944
retete culinare - Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta 198945
retete culinare - Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta 198947

COMENTARII (26)

diana_k 1

21.01.2013, 11:52

ce frumoase sunt

Dya Daniela Andrei 1

21.01.2013, 15:53

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

21.01.2013, 22:28

Multumesc are mult fetelor as fi vrut sa mai ramana ceva si pentru voi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18