Bucte-paine pentru micul dejun

de Miha in Piine, 26 Sep 2009 | 2662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 90 g unt topit
  • 3 oua putin batute
  • 1 lingura zahar pudra
  • 10 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • 1 lingutita sare
  • 40g unt topit pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucte-paine pentru micul dejun:

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie dreptunghiulara de aluat cu grosimea de 1 cm.
Rulam foaia obtinuta pe lungime,apoi taiem in 16 parti egale.Din fiecare bucatica de aluat formam o bila, cat mai rotunda posibil.
Ungem bine o tava patrata cu o parte din untul topit (din cele 40 g) dupa care punem in tava cele 16 bile de aluat.

Ungem bilele de aluat din abundenta cu unt topit, dar mai lasam o parte din unt pentru a unge si dupa ce dospeste.
Acoperim tava cu folie alimentara si lasam la dospit,in jur de-o ora.
Ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incins la 180 de grade,pentru 25 de minute.

O paine tare buna si pufoasa!

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bucte-paine pentru micul dejun 7966
retete culinare - Bucte-paine pentru micul dejun 7967
retete culinare - Bucte-paine pentru micul dejun 7968
retete culinare - Bucte-paine pentru micul dejun 7969
retete culinare - Bucte-paine pentru micul dejun 7970

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25