Budinca de ciuperci

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2010 | 1941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 4-5 cepe rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 6 oua
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 200g cascaval
  • 2-3 linguri pesmet alb
  • 2 linguri faina sau amidon de porumb
  • 1 lingura maioneza(otional)eu am pus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ciuperci:

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga pesmetul si, apoi, cascavalul ras ,smintina, galbenusurile, faina, si verdeata tocate marunt.Se amesteca totul bine.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se bat albusurile spuma bine si se amesteca usor in compozitie, apoi se rastoarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pesmet . Se coace timp de 40-50 de minte in cuptorul preancalzit la 180gC.

Se serveste cu cascaval ras deasupra sau simpla.

 

COMENTARII (6)

rivka 1

13.02.2010, 23:20

cred ca e foarte bunaaaaa , nu m-as lasa pana nu as termina-o mmm

Teo 1

14.02.2010, 20:39

astept sa fie taiata arata bine!

violette 1

15.02.2010, 13:09

Arata foarte bine....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55