Budinca de ciuperci

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2010 | 1914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 4-5 cepe rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 6 oua
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 200g cascaval
  • 2-3 linguri pesmet alb
  • 2 linguri faina sau amidon de porumb
  • 1 lingura maioneza(otional)eu am pus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ciuperci:

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga pesmetul si, apoi, cascavalul ras ,smintina, galbenusurile, faina, si verdeata tocate marunt.Se amesteca totul bine.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se bat albusurile spuma bine si se amesteca usor in compozitie, apoi se rastoarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pesmet . Se coace timp de 40-50 de minte in cuptorul preancalzit la 180gC.



Se serveste cu cascaval ras deasupra sau simpla.

 

COMENTARII (6)

rivka 1

13.02.2010, 23:20

cred ca e foarte bunaaaaa , nu m-as lasa pana nu as termina-o mmm

Teo 1

14.02.2010, 20:39

astept sa fie taiata arata bine!

violette 1

15.02.2010, 13:09

Arata foarte bine....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11