Budinca de orez cu caramel

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 8083 vizualizari

 

O budinca pentru toti...mari si mici...

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichid
  • Pentru budinca:
  • 200 g orez
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu caramel:

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.

Budinca:

Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola