Budinca de orez cu mere

de liana_geicu in Prajituri, 6 Sep 2009 | 8185 vizualizari

 

Aceasta budinca mi-o pregatea mama mea foarte des in copilarie (acum cativa ani), vara in special.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g orez
  • 250 g zahar 
  • 1 kg mere
  • 1/2 pachet margarina
  • putina scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se fierbe laptele, apoi se adauga orezul dupa ce a fost pus in prealabil in apa fiarta. Se fierb impreuna pana cand se umfla orezul, dar sa fie moale. Cand se da jos de pe foc se adauga 100 g zahar (3-4 linguri).

Merele se dau prin razatoare si se storc un pic de sucul pe care si-l lasa. Se calesc cca. 10 min cu 1/2 pachet de margarina si cu 250 g zahar (1 cana), la sfarsit se adauga scortisoara.

Se unge cratita cu ulei/margarina/unt, se pune jumatate din orez peste care adaugam merele calite si cealalta jumatate de orez.

Se da la cuptor 20-25 de minute. Se poate servi atat calda, cat si reec. Pofta buna!

 

COMENTARII (8)

Michelle 1

02.11.2009, 13:20

woow,si uitasem de reteta asta..e super bun

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:14

eu ink nam inercat dar cred k e buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20