Budinca de paine cu nuci

de Anamaria Cook in Dulciuri, 21 Aug 2014 | 1047 vizualizari

 

Cu totii stim acele zile lenese cand ai manca ceva dulce si nu ai nimic in dulap. Pentru acele zile va aduc aceasta reteta delicioasa si ieftina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente budinca:
  • - 500 ml lapte
  • - 100 gr zahar
  • - o lingurita extraxt de vanilie
  • - 50 gr nuci tocate marunt
  • - 100 gr paine alba
  • Ingrediente Caramel:
  • - 100 gr zahar
  • - 30 ml apa
  • - 1 lingurita suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu nuci:

Pentru caramel: Topiti zaharul, apa si zeama de lamaie intr-o cratita pe foc mic. Cand siropul incepe sa fiarba mariti flacara putin si fierbeti pana ce obtineti un sirop auriu. Turnati caramelul in forma pe care o veti folosi sa coaceti budinca (eu am folosit o forma de muffins) si ungeti fundul si peretii cu siropil obtinut.

Pentru budinca: Fierbeti  laptele si turnati-l peste painea taiata cuburi. Apoi adaugati zaharul si extractul de vanilie amestecand usor si lasati la racit! Cand laptele s-a racit mixati amestecul pana ce obtineti o crema omogena apoi adaugati nucile taiate marunti. Turnati amestecul in formele tapetate cu caramel.

Asezati forma cu aluatul de budinca intr-o tava mai mare si turnati apa fierbinte cat sa acopere jumatate din forma mai mica. Coaceti in cuptorul incins la 180 C pentru 50 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.

Lasati budinca sa se racoreasca putin apoi rasturnati-o pe o farfurie. Puteti servi calda sau rece. 

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de paine cu nuci-0
Budinca de paine cu nuci-1
Budinca de paine cu nuci-2
Budinca de paine cu nuci-3
Budinca de paine cu nuci-4
Budinca de paine cu nuci-5
Budinca de paine cu nuci-6
Budinca de paine cu nuci-7
Budinca de paine cu nuci-8

COMENTARII (15)

Pushaa 1

22.08.2014, 13:17

ce bine arat!

Rocsi 1

26.08.2014, 18:35

Wawwww, cum arata!

MotanLaOale 1

01.09.2014, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04