Budinca de tapioca

de ianculubita in Dulciuri, 20 Apr 2012 | 3605 vizualizari

 

Multe persoane nu cunosc beneficiile acestor mici perle numite tapioca sau perle de japonia cum le numesc francezii;este foarte hranitoare atat pentru copii chiar si bebelusi(medicul pediatru din Franta i-a recomandat fetei mele sa-i dea Evei lapte facut cu faina de tapioca;nu a fost nevoie pentru ca laptele de mama este cel mai bun)dar si pentru adulti;mie-mi place foarte mult;este a doua oara cand fac aceasta budinca iar de data aceasta am imbunatatit-o cu mai multe sortimente de garnituri.

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri tapioca
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cutie cu lapte de cocos
  • 1 ceasca de frisca lichida
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • diferite garnituri de fructe si dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca:

Tapioca se pune intr-un bol cu 1cana de apa si se lasa 10min dupa care se scurge apa si se pun intr0un vas cu laptele si zahar;se amesteca mereu sa nu se prinda de vas si se tine pe foc mic pana se ingroasa; cat timp se raceste,se mixeaza frisca adaugand cate o lingura de nuca da cocos.In cupe se pun cate 2-3linguri de budinca(depinde de marimea cupelor),deasupra eu am pus gem de caise si caise taiate,dulceata de catina si fructe,dulceata de visine si fructe iar in cupa a patra am pus doar mure si afine(toate de la congelator)si de asemenea cate o lingurita de crema de cocos in fiecare cupa;nu va imaginati cat de delicioasa est.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de tapioca 159125
retete culinare - Budinca de tapioca 159126
retete culinare - Budinca de tapioca 159127
retete culinare - Budinca de tapioca 159128
retete culinare - Budinca de tapioca 159129
retete culinare - Budinca de tapioca 159130

COMENTARII (9)

iri_iri 1

21.04.2012, 14:13

vreuuuuuuuuuuuuu sa guest

Cristi Roman 1

21.04.2012, 14:18

hm, tocmaai aseara am mancat ceva similar la munca, gatit de filipinezii mei..foarte fain .

mamaieelena 1

21.04.2012, 19:12

buna,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25