Budincă dulce de pâine

de madi_marin in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 2102 vizualizari

 

Pentru că aveam niste pâine mai veche şi nişte ouă de ţară, şi pentru că îmi era poftă de ceva bun….am făcut budincă de pâine. Mai vazusem prin reviste diferite combinaţii de ingrediente, însă eu am făcut cu ce aveam prin frigider. E foarte bună. Vă recomand să o încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 1 franzelă veche de 3 zile
  • 6 ouă mari
  • 1 cană de zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă rasă
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • coajă rasă de portocală
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte Natur
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte cu sare
  • zahăr pudră şi ciocolată albă rasă pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă dulce de pâine:

Se  taie franzela felii şi apoi în cubuleţe.

Într-un castron încăpător se pune frişca lichidă, apoi se pun cuburile de pâine şi se amestecă , ca toate să absoarbă frişca.

Separat se bat ouăle cu zahărul, cu esenţele, stafidele, ciocolata albă rasă, coaja de portocală şi bucăţele de brânză (se păstrează câteva pentru pus deasupra). Amestecul se toarnă peste pâine. Se amestecă uşor.

Într-un vas pentru cuptor tapetat cu hârtie de copt se toarnă toată compoziţia. Nu se tasează cu lingura, ci se lasă mai ,,dezordonată,,. Se mai pun bucăţele de brânză din loc în loc.

Se dă vasul la cuptor până ce se rumeneşte frumos, cam 25 de minute.

Se serveşte răcorită şi presărată cu zahăr vanilat şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

 

COMENTARII (36)

alilianaa 1

08.06.2013, 08:21

babi5 1

25.09.2013, 13:45

babi5 1

25.09.2013, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55