Buturuga

de RuxyRux in Prajituri, 3 Ian 2011 | 8159 vizualizari

 

...sau Buche de Noel, se mai numeste si Yule Log si este un desert traditional francez care se serveste in perioada Craciunului...delicios...

 

INGREDIENTE

  • pandispan:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 6 oua
  • 300 gr zahar vanilie
  • 4 linguri faina
  • esenta rom
  • 2 ciocolate negre
  • 170 gr unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga:

Blatul:

Punem la mixer ouale cu zaharul si vanilia si le mixam in jur de 20-25 de min pana isi tripleaza volumul. Punem faina lingura cu lingura(cu lingura de lemn) amestecand de jos in sus cu grija ca pandispanul sa nu se lase ci sa ramana tare. Intindem in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament, iar cu furculita facem in mijloc un zig zag pana la fund apoi nivelam frumos. Dam la cuptor la 175 grade pentru 20-25 de minute( nu umblam la cuptor). Scoatem pe un prosop ud bine stors, punem pandispanul cu foaia pergament cu tot pe prosop lasam 5 minute si apoi cat e caldut, ajutandu-ne de prosop il  rulam. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi dam la rece.

Crema o facem din timp in felul urmator:

Punem pe foc intr-un vas mai mare laptele si frisca, topim in el si ciocolata. Mixam ouale cu zaharul si esentele, apoi faina si turnam in fir subtire in lapte. Lasam pe foc sa se ingroase in jur de zece minute si apoi dam la rece. Cand s-a racit facem untul crema si apoi il amestecam cu compozitia de ciocolata. Dam din nou la rece.

Cu zece minute inainte sa umplem rulada, aducem crema in casa si o lasam la temperatura camerei. Luam blatul, il derulam si apoi il ungem cu crema. Rulam la loc , taiem o bucata din care facem buturauga mai mica si acoperim cu ciocolata. Decoram cu fulgi de ciocolata si dupa dorinta cu ornamente( ciupercute, braduti).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

ninina 1

13.01.2011, 18:06

waw ce super arata!!!!!!!!!1 sigur sigur si gustoasa.....
Ruxy draga mea...e nebunie aici la tine.....
...

RuxyRux 1

13.01.2011, 18:30

Multumesc draga mea Ninina

adry88 1

23.05.2011, 21:38

foarte interesant si frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Buturuga de ciocolata