Buturugă din biscuiţi

de diaconta in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 1674 vizualizari

 

Pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie şi nici n-am vrut să mă complic prea mult,doar acuşi e Crăciunul şi iar vom avea prăjituri,aşa că am făcut doar un desert simplu.
Iniţial am vrut să fac doar un salam de biscuiţi,apoi am zis „ce-ar fi să-l transform într-o buturugă?”.
Zis şi făcut şi acesta este rezultatul.Eu i-am dat un aer mai primvăratic buturugii mele,poate şi din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari(sub aceasta denumire îi gasiti la magazin/supermarket)
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri miere de albine
  • 80 g margarina Rama mit butter sau unt
  • Visine în sirop – un borcan de 400 ml
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g stafide

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie 55% cacao
  • 100 g unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugă din biscuiţi:

 Biscuitii i-am pus în vasul  robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.

Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.

Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste biscuiti,la fel si miezul de nuca tocat grosier.

Am facut un sirop din lapte,zahar,ciocolata ,margarina si cacao.

Le-am pus toate într-un vas pe foc  si le-am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am amestecat pâna ce s-a topit ciocolata.

Am lasat siropul sa se raceasca putin.

Am pus si mierea peste biscuti,apoi am turnat siropul câte putin,încorporând toti biscuitii.

S-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul,compozitia nu trebuie sa fie prea lichida.

Compozitia rezultata trebuie sa poata fi adunata într-o masa compacta pentru a forma salamul de biscuiti.

Am rasturnat compozitia pe o folie alimentara pregatita,ajutându-ma de folie am adunat compozitia si am dat forma de salam.

Am strâns capetele si am pus la frigider pentru câteva ore.

Am pregatit glazura.

Ciocolata împreuna cu untul,le-am pus sa se topeasca pe baie de aburi.

Am lasat-o sa se raceasca putin,se va întari destul de repede,asa ca va trebui sa aveti grija sa ramâna destul de moale ca sa puteti lucra cu ea.

Daca s-a întarit puteti s-o mai puneti pe aburi câteva secunde.

 

Am taiat salamul de biscuti în doua bucati inegale,astfel încât sa pot sa-i dau forma de buturuga,apoi am ornat cu glazura astfel încât sa semene cu scoarta unui copac.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Buturugă din biscuiţi 357588
retete culinare - Buturugă din biscuiţi 357589
retete culinare - Buturugă din biscuiţi 357590
retete culinare - Buturugă din biscuiţi 357591
retete culinare - Buturugă din biscuiţi 357592
retete culinare - Buturugă din biscuiţi 357593

COMENTARII (28)

T I M E A 1

16.12.2014, 22:52

ce super e

Panacris 1

17.12.2014, 12:18

Sylvia 1

09.01.2015, 13:16

suuuuuuuuuuuuuuuperb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21