Canellonni din carne de pui

de Gherca Daniela in Cannelloni, 23 Feb 2018 | 3523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200  g canellonni
  • 350g piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana apa
  • 300ml sos de rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • Sos Bechamel
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • nucoara
  • In plus:
  • cateva linguri sos de rosii
  • cascaval ras
  • mozzarella rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canellonni din carne de pui:

Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am dat prin blender) si amestecam din nou atat cat sa se prajeasca. Peste aceste ingrediente turnam apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade toata apa, la final adaugam sosul de sosii si condimentam dupa gust. Mai lasam cateva minute sa fiarba in sos si cand compozitia nu mai este lichida, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Intre timp facem sosul Bechamel:

Intr-un ibric marisor punem untul, iar cand acesta s-a topit turnam faina si cu un tel amestecam energic, apoi adaugam laptele si condimentam cu sare si nuscoara dupa gust. Amestecam mereu in sos pana acesta se ingroasa, apoi il dam deaoparte si-l lasam sa se racoreasca.

Dupa ce compozitia de carne s-a racit, nu in totalitate, poate sa fie si calduta, atat cat sa fie suportabila la degete, umplem canellonni.

Intr-o tava yena, punem un strat bun de sos Bechamel, apoi asezam pastele canellonni umplute, peste ele turnam restul de sos Bechamel, cateva linguri de sos de rosii si deasupra presaram cascaval si mozzarella razuite.
Dam tava la cuptor, pana cand observam ca deasupra s-a gratinat frumos, cca. 35-40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Canellonni din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta