Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)

de - TABITA - in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 1783 vizualizari

 

Acesti biscuiti minunati i-am intalnit prima data in Italia si de atunci imi plac foarte mult. Reteta de la Adina's kitchen & travel

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale (macinate sau fulgi)
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana):

Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele, amestecand usor.

Se pune aluatul peste  putina faina pe masa si se desparte in doua rulouri de 3 cm grosime. Se aseaza ca grija intr-o tava tapata si se preseaza usor cu mana. Rulourile se pun in cuptorul incalzit la 175° timp de 20 de minute.

Se scot rulourile din cuptor si se taie cu un cutit ascutit in felii de 1,5 cm grosime. Se aseaza apoi cu partea taiata in tava si se mai lasa 15-20 de minute la copt pana capata o nuanta aurie.   

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu vin Santo (vin dulce) sau cafea espresso

2

Se pot pastra timp indelungat

RETETA IN IMAGINI

Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)-0
Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)-1
Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)-2
Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

- TABITA -

- TABITA - 1

21.02.2013, 09:31

Rocsi

Rocsi 1

21.02.2013, 11:19

Sunt foarte buni

- TABITA -

- TABITA - 1

21.02.2013, 11:24

Multumesc draga Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!