Capsuni trase in ciocolata

de SanatateAcasa in Dulciuri, 20 Mai 2012 | 1623 vizualizari

 

Cand vine vorba de fructe, nu ma pot hotara foarte usor care imi place mai mult. As alege zmeura pentru delicatete, izul fresh si modul spectaculos in care da culoare sosurilor, as inclina si pentru ananas, care este atat de zemos si sanatos. Nu as spune nu nici merele care iti astampara setea, nu mi-as permite sa trec absente nici smochinele cu dulceata lor si modului spectaculos in care te ajuta sa slabesti. Sau sa uit de portocalele a caror aroma se imprastie in toata camera. Dar poate cel mai mult nu mi-as dori sa uit de capsuni. Capsunile sunt printre preferatele mele. ma inspira in multe deserturi si bauturi. Sunt poate cele mai iubite fructe, pentru ca a lor forma este una sugestiva, de inima, ramanand pentru multi fructele indragostilor. Nu de mirare combinatia de frisca, capsuni si sampanie este una senzationala. Dar astazi vreau sa schimb un pic ingredientele din reteta clasica de capsuni, sampanie si frisca, astazi vreau sa aduc in discutie ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta aveti nevoie de
  • 7 capsuni mari, zemoase si dulci, cu tot cu codite si frunze,
  • 2 lingurite cu margarina fara sau cu foarte putine grasimi trans sau pregatita in casa,
  • 2 lingurite cu pudra de cacao de cea mai buna calitate
  • 4 lingurite cu zahar brun.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni trase in ciocolata:

Ingredientele pentru ciocolata se freaca, astfel incat sa se obtina dulcea ciocolata. Se pune vasul intr-un altul cu apa fiarta, ca sa se inmoaie. Se prinde cate o capsuna de codita si se scufunda in ciocolata, apoi se ridica imediat. Se procedeaza asa cu toate capsunile, apoi se pun pe un platou rece si se introduc in frigider, unde vor sta mai mult timp.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Capsuni trase in ciocolata-0
Capsuni trase in ciocolata-1

COMENTARII (10)

Alinutza80 1

20.05.2012, 20:43

bunnnnnnnnn

iri_iri 1

20.05.2012, 22:13

cam multe calorii,dar de gust una merge

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04