Caras prajit cu mamaliga si usturoi

de MotanLaOale in Crap / Caras, 18 Aug 2016 | 710 vizualizari

 

Dupa mine este cel mai dulce si bun peste.

 

INGREDIENTE

  • 6 carasi (1,800 kg)
  • 50g faina
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • MAMALIGA
  • 2 pahare malai
  • 6 pahare apa
  • 2 lingurite rase sare
  • 50g unt
  • 1 capatana usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliga si usturoi:

Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.

Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.

Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile.

Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Pentru mamaliga se pune apa cu sarea la fiert presarand deasupra o lingura de malai.

Cand fierbe apa, se da focul mic si se presara malaiul amestecand sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand.

Cand este aproape gata se pune si untul, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron.

Usturoiul se curata si se poate face mujdei.

Eu l-am mancat asa deoarece era usturoi nou si este foarte bun, mai bun decat usturoiul vechi (uscat).

Se pune intr-o farfurie peste, mamaliga si usturoi si se consuma impreuna.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Caras prajit cu mamaliga si usturoi-0
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-1
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-2
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-3
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-4
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-5
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-6
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-7
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-8
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-9
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-10
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-11
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-12
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-13
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-14
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-15
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-16
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-17
Caras prajit cu mamaliga si usturoi-18

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:38

carasul e cel mai tare
Si preferatul meu

marysedici

marysedici 1

21.08.2016, 09:40

Atat as adauga ca in faina eu pun putina boia, asa se rumeneste mai frumos.
Si desigur fac musdei de ustoroi: ustoroi tocat, sarat, frecat cu 1- 2 linguri ulei; + 1-2linguri mari de smantana, omogenizat. Adauga apa dupa consistenta dorita. Adauga zeama de lamaie dupa preferinta.

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.08.2016, 10:32

Poti sa faci ....cum vrei tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!