Carnaciori in aluat

de Lorra in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2013 | 2314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte (caldut)
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 25 gr. drojdie
  • sare dupa gust (1 lingurita)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei pentru framantat
  • 8 bucati carnati semiafumati
  • ketchup
  • seminte susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori in aluat:

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. 

Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul.

Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde o foaie de aluat subtire si se taie in dreptunghiuri potrivite cat sa rulam fiecare bucata de carnacior. Se unge cu putin ketchup, se aseaza carnaciorul si se ruleaza.

Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza fiecare bucata cu ajutorul cutitului, se unge cu un ou batut si se presara seminte de susan.      

Se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru circa 20 min. pana devin rumeni. 

Se pot servi si cu mustar alaturi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carnaciori in aluat 199415
retete culinare - Carnaciori in aluat 199416

COMENTARII (24)

Sim0na 1

23.01.2013, 20:13

tare faini sunt

mamaieelena 1

23.01.2013, 20:23

deliciosi

Lorra 1

23.01.2013, 21:53

toate sunteti invitate fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55