Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 1 Noi 2010 | 4664 vizualizari

 

Adevarat bomba de calorii ,dar asa mai rarut...se admite, nu?

 

INGREDIENTE

  • carnat de porc afumati 700-800 g
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml vin alb (acrisor)
  • pt piure:
  • cartofi 1,5 kg
  • 100 unt
  • 1 pahar de lapte caldut
  • sare
  • 100 smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi:

Se spala bine carnatul si se taie in bucati.

Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba acoperit cu capac inca 20 minute dupa care se ia capu jos si se mai lasa putin sa scada lichidul .

Se serveste cu piure sau mamaliguta

Pt piure ,se fierb cartofi curatati cu sare .

Se zdrobesc se pune cate putin din laptele caldut ,untul si smantana,se mixeaza bine

Se serveste cu muratura......................hmmmmm a fost super bun si sa nu uitam ca merge perfect si un paharel de vin dupa masa nu?doar nu veti arunca vinul ramas ?

 

TIPS-URI

1

Cartofi sant cei ramasi de la cartofi spiralati,totul se transforma nimic nu se arunca

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi 59892
retete culinare - Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi 59893
retete culinare - Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi 59894
retete culinare - Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi 59895
retete culinare - Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi 59896
retete culinare - Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi 59898
retete culinare - Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi 59899

COMENTARII (30)

nadina73 1

04.11.2010, 18:07

fetelor incercati cu incredere e super bun si vorba lui corinuta hai noroc la toat lumea

eleny2010 1

13.11.2010, 15:52

nadina mi ai facut pofta. abea astept sa ajung zilele astea in tara sa imi i au si eu carnatii , k aici nu imi plac . si numai zic de pireu cat imi place. ce reteta reusita ma primesti la masa?

marieta 1

21.11.2010, 00:30

vai tu nadina da unde ai gasit tu asa carnati afumati in spania?carnatii din strainatate nus ca ai nostrii din tara!!!5 furculite!!sunt foarte buni!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!