Carnati de casa afumati

de Constelatialeu in Porc, 15 Dec 2015 | 2687 vizualizari

 

Nelipsiti de la masa de Craciun si Revelion si musai sa facem ca-s cam buni draga mea.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg carne de porc tocata ( amestec carne macra cu slanina)
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia iute
  • ardei rosu iute, uscat si taiat marunt
  • usturoi
  • cimbru
  • 1l apa
  • mate de porc
  • Si-o afumatoare buna ( a mea are cam 80 de ani )
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa afumati:

Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o parte din condimente sa amestecam, gustam si eventual mai adaugam ce mai trebuie, cat sa fie un echilibru intre condimente, nici sa-ti ia gura foc dar nici sa fie ''lesinati'' ca pentru bolnavi.Dupa ce am potrivit gustul, adaugam apa si framantam bine, lasam 20 min sa se odihneasca. Pregatim masina pentru carnati, punem matul de carnat pe tulumba si apoi incepem sa umplem matul cu amestecul de carne. Avem grija sa nu-i facem prea indesati sa nu plezneasca si sa nu ramana aer intre carne. Dupa ce am terminat de facut toata carnea, lasam carnati la vant pana a doua zi, cand ii transferam in afumatoare si dam un prim fum de vreo 2-3 ore, apoi lasam peste noapte si mai dam un fum a doua zi, tot pret de vreo 2-3 ore. Cam asta-i toata filozofia, apoi putem sa-i mancam cu pofta sau fara pofta, dupa caz....Sa aveti pofta, zic eu, au iesit deliciosi, olecuta iuti cat sa-ti gadile papilele...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Carnati de casa afumati-0
Carnati de casa afumati-1
Carnati de casa afumati-2
Carnati de casa afumati-3
Carnati de casa afumati-4
Carnati de casa afumati-5
Carnati de casa afumati-6

COMENTARII (26)

mirela0911 1

16.12.2015, 14:24

Cam bun, tare bun ce ai făcut tu aici!

diaconta 1

16.12.2015, 16:58

carnati garantati,numa' buni de savurat,da' pana la revelion se usuca exact cat trebuie ))))

Constelatialeu 1

16.12.2015, 17:03

Die, cred ca mai fac o tura, ca nu stiu cum de dispar asa repede....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04