Cartofi gratinati

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 4470 vizualizari

 

O reteta pe care daca o faci odata , revii la ea pana te saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. cartofi mijlocii
  • 3 cepe rosii ~300 de gr.
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml. ulei de masline(optional, se poate inlocui)
  • 150 gr. unt
  • sare,piper dupa gust
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute

- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari,

~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii

- adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data

- puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau sticla termo, uns cu unt 

- peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt


se da la cuptor pana se topeste untul, se scoate si se presara cu susan

- tineti cartofii la foc mare ~200 grade Celsius

in jur de 40 de minute, pana prind o culoare aurie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi gratinati 28744
retete culinare - Cartofi gratinati 28745
retete culinare - Cartofi gratinati 28746
retete culinare - Cartofi gratinati 28747
retete culinare - Cartofi gratinati 28748
retete culinare - Cartofi gratinati 28749
retete culinare - Cartofi gratinati 28750
retete culinare - Cartofi gratinati 28751
retete culinare - Cartofi gratinati 28752

COMENTARII (7)

Anastasia 1

28.04.2010, 10:38

silvi0ara 1

28.04.2010, 10:58

Interesant,faina nu am pus niciodata.Arata foarte bine.

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59