Tort de somon afumat

de Roda in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2009 | 2351 vizualizari

 

Preparatele de peste sunt intotdeauna usoare si deosebit de gustoase.Tortul de somon afumat este excelent daca avem musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 100g. branza topita,
  • 100g.mascarpone,
  • 1 manunchi de marar,
  • sare,
  • piper alb,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • 8 felii de paine alba,
  • 250g. somon afumat,
  • 300g. amestec de salata verde(creata, rosie, rucola),
  • 2 linguri ulei de masline;
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de somon afumat:

(4 portii;25'+3h.)

1.Se amesteca branza topita cu branza mascarpone, se adauga sare, piper alb proaspat macinat si 1/2 din  sucul de lamaie.

2.Daca painea este proaspata, i se taie coaja si se procedeaza astfel:se unge o felie de paine cu crema de branza, se acopera cu o felie de somon afumat si se continua pana cand se termina painea, crema de branza si feliile de somon afumat.Se impacheteaza in folie si se tine la rece, in frigider, 3 ore.

Se feliaza cand se serveste .Tortul de somon afumat se insoteste de amestecul de salata verde , asezonata cu ulei de masline si restul de suc de lamaie,si un vin alb sec.

 

COMENTARII (3)

Roda 1

01.05.2009, 21:48

Nu am reusit sa postez numarul de portii si timpul aferent prepararii , de aceea am scris aceste date in cadrul modului de preparare.

Catalin 1

05.05.2009, 23:46

Mama, da' ce nervoasa esti! Tocmai azi ... Daca am fost informat bine, e ziua ta de nastere, nu? Iti dorim ani multi si relaxati.
Totusi, poti sa fii un pic mai clara si sa ne spui ce te deranjeaza, de fapt, pe bucataras.ro?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D