Cartofi Hasselback

de lilik in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2012 | 19064 vizualizari

 

Ieri am vazut la Merisor cartofii aromati si mi-au venit in minte niste cartofi pe care ii mancasem cu ceva timp in urma la cineva,asa ca am cautat reteta si am transformat-o pe gustul meu...asta este rezultatul:niste cartofi aromati,de post si de efect...

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 2 felii de paine pentru toast
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ramurele de rozmarin
  • sare,piper
  • putina paprika
  • margarina(circa 1 lingurita plina pentru fiecare cartof)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Hasselback:

Spalam cartofii si ii curatam de coaja(daca sunt cartofi noi nu este nevoie),apoi ii taiem feliute,dar nu pana jos,iar ca sa obtinem rezultatul dorit punem cartofii intre 2 linguri,apoi taiem,astfel cutitul se opreste la timp.

Punem in fiecare crestatura putina margarina si presaram apoi cu sare.Procedam astfel cu fiecare cartof in parte,apoi ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins la 200° .

Feliile de paine,usturoiul,rozmarinul,putina sare,piper si paprika,le punem in blender pt a le macina.

Dupa ce au trecut 15 minute de cand am dat cartofii la cuptor ii scoatem si punem printre crestaturi compozitie de paine,apoi deasupra unem restul de margarina,dupa care dam din nou la cuptor.

Lasam pana furculita intra usor in ei si se rumenesc usor deasupra.

Ii servim ca atare sau ca si garnitura.

 

TIPS-URI

1

cartofii trebuie sa fie aproximativ egali ca marime pentru a se coace simultan.

2

pentru o varianta de "dulce"puteti inlocuii margarina cu unt si puteti adauga parmezan ras la compozitia de paine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi Hasselback 189612
retete culinare - Cartofi Hasselback 189615
retete culinare - Cartofi Hasselback 189616
retete culinare - Cartofi Hasselback 189617

COMENTARII (35)

sebirizescu 1

12.03.2013, 19:56

super

babi5 1

19.08.2013, 15:39

iri_iri 1

19.08.2013, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59