Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar

de Spiridus in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2018 | 2264 vizualizari

 

Ceva deosebit de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare fina
  • 1,3 l apa
  • carnaciori de gratar (Killer)

Sosul de iaurt:

  • 6 linguri iaurt natural
  • un varf de sare
  • 3 lingurite mustar
  • 1 legatura marar
  • 6-7 codite de ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita piper
  • 2 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar:

Cartofii si carnaciorii

Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.)

Intr-o oala punem apa, apoi cartofii, uleiul si busuioc. Lasam sa fiarba timp de 20 de minute sau pana cand intra cutitul foarte usor in ei. 

Dupa ce au fiert, ii scoatem din apa clocotita, apoi ii punem intr-o tava unsa cu ulei, o tava patrata sau rotunda cat sa incapa toti cartofii, ii dam la cuptor timp de 5 minute la cuptorul preincalzit, la 200 grade C. 

Carnaciorii ii prajim intr-o tigaie fara ulei!

Sosul de iaurt

Punem intr-un bol mai mare iaurtul, sarea, piperul, mustarul si uleiul.

Curatam cateii de usturoi, ii spalam, ii dam prin razatoare, apoi ii tocam foarte bine cu o lingurita si ii adaugam in iaurt.

Maruntim cu cutitul ceapa verde si mararul si punem peste iaurt si celelalte ingrediente. Amestecam foarte bine cat sa obtinem un sos putin cremos.

PS: Pentru decor eu am pus ceapa verde si marar !

 

TIPS-URI

1

Nu fierbem foarte mult cartofii ca sa nu se sfarame!

2

Ceapa si mararul dau un gust delicios sosului de iaurt!

3

Puteti servi cartofii si cu piept de pui panee sau chiftele din ciuperci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

28.02.2018, 15:17

Mi-ai pastrat si mie o portie?

Spiridus 1

28.02.2018, 16:17

Bineinteles !

Ancutsa 1

06.03.2018, 11:55

Tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc