Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi

de deyutzky in Mancaruri de legume, 19 Sep 2016 | 1710 vizualizari

 

Cand mi-e pofta de cartofi prajiti, ii pregatesc dupa aceasta reteta. Sunt mult mai gustosi si mai sanatosi. 

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei capia
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de unt sau 1-2 linguri ulei
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi:

Curatam si spalam legumele. 

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Le lasam la calit 1-2 minute, apoi adaugam putina apa.

Punem ardeiul taiat marunt si il calim cateva minute. 

Adaugam cartofii taiati cuburi, putina sare si putina apa. 

Facem focul mare si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc cateva minute pana cand apa scade. Amestecam cartofii, ii potrivim de sare daca mai este nevoie si putin piper, apoi mai punem putina apa si iar lasam pana cand apa scade. 

Amestecam si verificam cartofii. Daca sunt facuti, inchidem focul, daca nu sunt facuti, mai adaugam putina apa si mai lasam pe foc cateva minute. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi 456759
retete culinare - Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi 456760
retete culinare - Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi 456761
retete culinare - Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi 456762
retete culinare - Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi 456770
retete culinare - Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi 456771

COMENTARII (23)

Catalina L 1

20.09.2016, 15:57

simplu dar foarte bun

anca_rm 1

21.09.2016, 09:04

minunata reteta

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:09

foarte buni si aspectuosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21