Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

de Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legume, 19 Iul 2011 | 7958 vizualizari

 

Sunt tot felul de combinatii de condimente care pot da o savoare deosebita chiar si unui fel de mancare aparent banal. Evident, cand se preteaza, e de preferat sa fie plante proaspat culese si pline de viata, din jardiniera proprietate personala :).
Cartofii, de pilda, se inteleg bine cu coriandrul, dafinul, oregano, paprika, cimbrul, rozmarinul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 3-4 portii (foto 1):
  • 750 gr cartofi noi
  • 150 gr iaurt natural
  • 150 gr smantana
  • o lingura si jumatate de ulei de masline
  • rozmarin, oregano, cimbru in cantitate "la ochi" (cum mie - deocamdata - imi lipseste jardiniera de care vorbeam mai devreme, m-am folosit de "prafuri")
  • o capatana mica de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb:

Cartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare si ii lasi putin sa se raceasca.

Separat, intr-un bol, amesteci uleiul cu smantana, iaurtul, mirodeniile si usturoiul taiat marunt (foto 2). Scalzi cu grija cartofii in sos si ii lasi la imprietenire 10 min (foto 3). Numai bine cat sa dai drumul la cuptor si sa il setezi la 200 de grade.

Tapetezi forma cu hartie de copt si pui cartofii (foto 4) sa se rumeneasca pentru 35-45 de min. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb 116396
retete culinare - Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb 116397
retete culinare - Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb 116398
retete culinare - Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb 116399

COMENTARII (10)

Sidy 1

20.07.2011, 07:19

Minunat arata

MotanLaOale 1

20.07.2011, 08:48

gratziela 1

20.07.2011, 22:43


COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55