Cartofi umpluti

de Panacris in Mancaruri de legume, 15 Iun 2022 | 4561 vizualizari

 


Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară!
Cu un pic de răbdare veți prepara și savura acești cartofi  sățioși mult timp de acum înainte!
Umplutura poate fi diversificată cu ce aveți la îndemână!
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Cartofi albi 4 bucăți mari,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Ierburi de Provence (cimbru, rozmarin, cimbrișor, oregano, măghiran, busuioc) cca. 1 lingură.
  • Pentru umplutură:
  • Șuncă de curcan cca. 100 g,
  • Piept de pui gătit cca. 100 g,
  • Castraveți murați cca. 100 g,
  • Ardei copt cca. 50 g,
  • Cașcaval mozzarella cca. 100 g.
  • Pentru topping:
  • Cașcaval mozzarella ras cca. 100 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru, rozmarin, cimbrișor, oregano, măghiran, busuioc). Cartofii asezonați se pun la copt  în vasul aparatului de gătit slow, la programul HIGH 60 de minute. La un interval de 30 de minute se întorc pe partea cealaltă.

Cartofii se taie în două și li se scoate o parte din miez, cu ajutorul unei linguri.

Miezul cartofilor se pasează, se amestecă cu sunca de curcan tăiată mărunt.. friptura de pui mărunțită în cubulețe, castraveții tăiați cubulețe, arediul copt tocat mărunt și cașcavalul mozzarella ras până ce se înglobează toate ingredientele.

În vase termorezistente unse cu puțin ulei de măsline, se pun cartofii goliți, în care se adaugă umplutura de mai sus și se presară cașcaval rasp e deasupra.

Se acoperă cu folie de aluminiu și se dau la copt în cuptorul preîncins cca.30 de minute la 200 grade.

 La finalul timpului de gătire se descoperă cartofii și se mai lasă cca. 10 minute la copt pentru a prinde o crustă aurie.

Simplu și tare gustos.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

P.S. Pentru coacere se poate folosi și aparatul CrockPot, la High cca. 60 minute. Doar că eram pe repede înainte și m-am folosit de cuptor. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

19.06.2022, 10:49

Cred ca au fost tare gustosi!

Rocsi 1

20.06.2022, 19:44

Cat de mult imi plac cartofii astia umpluti! Sunt grozavi!

Gherca Daniela 1

01.07.2022, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise