Cartofi noi la cuptor

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2011 | 2672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • ulei
  • unt
  • sare
  • vegeta
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor:

Am ales cartofii noi care au fos mai mici.Recunosc ca mi-a parut rau ca am turbat incercand sa-i curat de coaja.Pana la urma m-am desteptat,stiti vorba aia"mintea de pe urma" si am apelat la o perie de bucatarie mai aspra.Peria o folosesc de obicei cand spal legumele.Dar merita sa cumparati cartofii mai mici pentru aceasta reteta sunt foarte gustosi.

Dupa ce cartofi au fost curatati si spalati foarte bine i-am sters de apa si i-am condimentat.

Am pus cartofii intr-o tava in care am pus ulei.

Deasupra cartofilor am pus bucatele de unt.Daca ii pregatiti de post nu trebuie sa puneti unt.

Se pun in cuptorul preincalzit la foc mediu o ora.

Dupa o ora se mai lasa 15-20 minute la foc tare sa se rumeneasca.

 

Merg foarte bine cu un gratar dar fiindca vinerea e zi de post i-am servit cu mujdei de usturoi si smantana.

Noi consumam in timpul postului lactate si oua.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi noi la cuptor-0
Cartofi noi la cuptor-1
Cartofi noi la cuptor-2
Cartofi noi la cuptor-3

COMENTARII (12)

kamy 1

05.06.2011, 20:04

mamaieelena 1

05.06.2011, 23:17

buni grozavi

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:42

buni buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04