Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de Rocsi in Mancaruri de legume, 2 Iun 2021 | 3582 vizualizari

 

Sa vedem cui ii fac pofta cu acesti cartofi minunati! 😍😁😋 Astazi ne-am rasfatat cu niste cartofi noi aromati, cu putin bacon, parmezan si verdeata! Am pregatit o salata verde de primavara si am savurat totul! Merg de minune si ca garnitura langa o friptura, dar noi i-am preferat asa! Trebuie sa ii repet curand, ca nu m-am saturat de ei!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
  • 1 lingura sos barbeque (sau 1 lingura plina ketchup, daca nu aveti acest sos)
  • 1 lingura amestec de rosii uscate cu usturoi si busuioc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr bacon cubulete
  • 2 linguri parmezan ras
  • 4-5 fire marar verde sau patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan:

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei micuti ii lasati intregi. Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati cartofii. Presarati sare, piper, rozmarin, boia dulce, amestecul cu rosii uscate si amestecati. Adaugati uleiul de masline, sosul barbeque si usturoiul curatat si taiat in sferturi. Invartiti bine cu o paleta, sa se amestece bine toate. Deasupra puneti baconul cubulete. Introduceti cartofii in cuptorul incins, la 190-200 de grade, pentru 40 de minute. Dupa 25 de minute, setati functia grill. Daca nu aveti aceasta functie, atunci intoarceti cartofii. Cand s-a terminat timpul la cartofi, gustati unul sa vedeti daca sunt patrunsi, desi vor fi sigur. Ii scoateti din cuptor. Mararul verde (sau parunjelul), il spalati, il stergeti si il tocati marunt. Ii asezati pe un platou, presarati parmezan, apoi verdeata. Pregatiti repede o salata verde sau scoateti niste muraturi si sunt gata pentru a fi savurati! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu bacon