Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 4 Apr 2011 | 4884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 grame boabe de naut  
  • 1/4 lingurita bicarbonate de sodiu alimentar
  • 300 grame lipie araba( sau crutoane de paine)  
  • 800 grame iaurt natural  
  • 3 linguri pasta de susan  
  • sucul de la o lamaie de marime medie  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • sare dupa gust  
  • 50 grame seminte de pin (”snobar”)  
  • ulei pentru prajit semintele de pin  
  • ulei de masline  
  • mujdei de usturoi cu ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine:

Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut  absorb apa si vor creste in volum. Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.

Nu se pune sare in apa!

Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert. Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.

Lipia se rupe si se aseaza intr-un vas de bucatarie mai adanc. Optional se poate pune la cuptor sa se prajeasca putin. Se imbiba painea cu apa in care a fiert nautul. Se pune un strat de boabe de naut peste paine.

Intr-un bol se pune pasta de susan si se dilueaza adaugand treptat  sucul de lamaie pana devine spumoasa;se adauga iaurtul,sarea si usturoiul zdrobit intr-un mojar ( sau trecut printr-o presa de usturoi). Se toarna aceasta pasta peste stratul de boabe de naut. Semintele de pin se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Se decoreaza cu seminte de pin prajit, boabele de naut ,mujdei de usturoi cu ardei iute si se toarna “generous” ulei de masline virgin.

Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine 96319
retete culinare - Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine 96320
retete culinare - Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine 96321
retete culinare - Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine 96322
retete culinare - Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine 96323
retete culinare - Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine 96324

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 11:58

Ramonica
Samira

samira2 1

10.06.2013, 13:22

pt tine mihaela11_io

Mihaela11_jo 1

11.06.2013, 12:10

samira

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: