Cartofi taranesti

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 9 Mai 2012 | 5720 vizualizari

 

Simpli si buni rau! Eu zic sa-i incercati macar o data. Eu iar am facut azi :))

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi medii
  • ceapa verde -2 bucati
  • 5 catei usturoi
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o lingurita marar uscat (sau puteti pune verde, si mai bun)
  • 150 gr branza burduf
  • ulei
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie).

Cartofii se curata si se taie cuburi mari.

Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3 minute. Cand sunt rumeniti adaugati o ceasca de apa si puneti capac pe cratita, lasandu-l ferit intr-o parte. Lasati la foc mic invartind cand si cand si verificand sa nu scada apa de tot.

Cu 10 minute inainte de a fi gata tocati ceapa ,spalata, rondele, usturoiul, curatat felioare si adaugati-le peste cartofi. Mai puneti si mararul si boiaua si amestecati usor avand grija sa farmati cartofii usor. Potriviti gustul de sare si piper.

Cand e totul gata adaugati branza burduf si amestecati.

Am servit cu cotlet de porc la grill si lapte acru.

 

COMENTARII (44)

mena29 1

13.05.2012, 09:27

Acum a vazut Oana poza asta si a zis sa facem si noi

gaby_duceag 1

13.05.2012, 09:28

Pai sa faceti.
Cred ca fac si eu diseara

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:21

ce bine arata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D