Cartofi umpluti cu piept de pui

de Angelina_Elena in Pui, 28 Feb 2014 | 8559 vizualizari

 

Foarte buni, usor de facut, acesti cartofi sunt perfecti pentru pranz si ii putem servii alaturi de o salata de legume! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofii
  • ulei
  • sare

Umplutura:

  • 500 g piept de pui
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 morcov
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • ulei

Sos Bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 25 g faina
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

In plus:

  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof.

Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc.

Cat timp ce se coc cartofii, pregatim umplutura: pieptul de pui in taiem fasii, apoi il punem la prajit in putin ulei.

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare. Se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi le punem impreuna cu carnea in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.

Asezonam cu sare, piper si patrunjel verde dupa gust, adaugam smantana si omogenizam.

Cartofii se incearca cu o furculita, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca acestia sunt gata.

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).

Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne, iar apoi ii punem intr-o tava.

Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic, iar dupa ce s-a topit luam ibricul de pe foc, adugam faina si amestecam repede pentru a nu se face cocoloase.

Se pune din nou la foc mic si continuam sa amestecam putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.

Acest sos se pune peste cartofi, se acopera cu un strat de cascaval si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.

Se servesc calzi, pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Cand calim legumele putem sa adaugam si un ardei rosu taiat cubulete.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi umpluti cu piept de pui-0
Cartofi umpluti cu piept de pui-1
Cartofi umpluti cu piept de pui-2
Cartofi umpluti cu piept de pui-3
Cartofi umpluti cu piept de pui-4
Cartofi umpluti cu piept de pui-5
Cartofi umpluti cu piept de pui-6
Cartofi umpluti cu piept de pui-7
Cartofi umpluti cu piept de pui-8

COMENTARII (20)

Rocsi 1

28.02.2014, 21:33

Cat de buni sunt si ce imi plac

laura_n 1

02.03.2014, 13:36

venim si noi )

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:31

grozavi cartofii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41