Cataif

de RuxyRux in Prajituri, 21 Noi 2010 | 12131 vizualizari

 

Aceasta minunatie de reteta am gasit-o pe blogul Inei...m-a incantat imediat ideea si am pornit rapid la...gatit...a iesit o splendoare de prajiturica ce-mi aminteste perfect de cataiful din copilarie. Multumesc Ina!

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei subtiri de supa
  • 4 pahare de apa
  • 600 g zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 4 lg unt
  •  50 gr nuci
  • 50 gr fistic
  • 50 gr alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori.

Am preparat in wok taiteii.

Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,.

I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal.

Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un tigaie si am zdrobit apoi la blender...am adaugat in mijlocul cataifului.

Separat am pregatit siropul din zahar apa vanilie si am dat acteva clocote...nu am fiert prea mult.

Cu un polonic am repartizat pe suprafata taiteilor in mod egal.

Introducem tava in cuptor la foc potrivit si ii lasam pana cand se evapora tot siropul si taiteii sunt bine legati.

Cand se raceste, taiati patrate mai mari si serviti cu frisca( eu nu am facut-o)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Mitinita 1

22.11.2010, 19:47

nici eu n-am papat,dar tare as incerca si eu ,chit ca-mi pare dulce

RuxyRux 1

22.11.2010, 19:49

Este dulce...dar este fantastic de bun...mie imi place mult mai mult decat baclavaua...care mie personal mi se pare lesinator de dulce...pot gusta din ea doar un piculet....

mena29 1

22.11.2010, 22:42

Suna interesant,nici eu nu am mancat,am auzit de cataif dar nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers