Chec aperitiv

de leoflori in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2009 | 11769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt.aluat :
  • 250 gr.faina
  • 2 oua
  • 60 gr.unt / margarina
  • 25 gr.drojdie ( 1 cubulet)
  • un vf.cutit de sare
  • 2 iaurturi ( 140 gr.fiecare)
  • 200 ml.lapte
  • Ingrediente pt. umplutura :
  • 3 cabanosi afumati
  • 200 gr. cascaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:




Se poate servi cu smantana deasupra.

Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos.

Se poate folosi bineinteles o tava de chec obisnuita, dar aceasta rotunda (bundt pan) e mai aspectoasa.

SAU
Am facut alt chec, urmand aceeasi reteta dar fara a adauga iaurt si cu drojdie uscata in loc de drojdie proaspata. In loc de unt, 100 ml.ulei.



Iar umplutura a fost de : 7 carnaciori afumati, 200 gr.cascaval, 1 ardei gras rosu, 2 legaturi marar, 2 oua,sare,piper, deasupra am ras mult cascaval. Se taie cand s-a racit complet.




se mixeaza ouale cu sarea bine, apoi se adauga treptat faina si iaurturile.

Margarina / unt se topeste si se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga peste aluat.

Drojdia se dizolva in laptele caldut si se toarna peste compozitie, mixandu-se bine.

Aluatul va fi moale, lichid .

Se adauga apoi cabanosul si cascavalul taiate cubulete.( cabanosul feliute)

Se unge tava bine cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se lasa la crescut la cald 45-50 minute.

Se coace cca 45 -50 minute.

Se face proba scobitorii.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec aperitiv 4391
retete culinare - Chec aperitiv 4392
retete culinare - Chec aperitiv 4393
retete culinare - Chec aperitiv 4394
retete culinare - Chec aperitiv 4395
retete culinare - Chec aperitiv 4396

COMENTARII (4)

leoflori 1

10.06.2009, 21:15

da, ai dreptate, sunt atatea combinatii...care mai de care mai buuuuuna!

Michelle 1

02.11.2009, 13:28

ce bine arata

Bya Ralu 1

11.08.2013, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI