Chec cu cacao

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 2 Apr 2014 | 1227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 5 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar
  • 1/2 cescuta cu ulei
  • 2 cescute cu lapte dulce
  • un pliculet cu praf de copt
  • un pliculet cu cacao sau dupa gust
  • zahar vanilat pentru pudrat checul
  • optionale: zahar vanilat si esente de vanilie/rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma omogena. Incorporam esentele si praful de copt, apoi faina, adaugand laptele si uleiul. Amestecam pana la omogenizarea completa si turnam aluatul intr-o forma unsa cu putin ulei, pastrand insa 2-3 linguri din compozitie pe care le vom amesteca cu cacaoa si le vom adauga ulterior peste compozitia initiala. Dam forma la cuptor pana ce checul trece testul scobitorii.

Il lasam sa se raceasca si il pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut este asemanator celui de clatite, insa nu la fel de subtire.

2

Am folosit 3 cescute de zahar, insa mi s-a parut prea dulce pentru gustul meu.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu cacao-0
Chec cu cacao-1
Chec cu cacao-2
Chec cu cacao-3
Chec cu cacao-4
Chec cu cacao-5
Chec cu cacao-6

COMENTARII (32)

Lavinia 1

03.04.2014, 14:47

vreau si eu chec

Micutza Luana 1

03.04.2014, 15:26

ce pufosenie

Dya Daniela Andrei 1

03.04.2014, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41