Chec cu cacao

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 2 Apr 2014 | 3993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 5 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar
  • 1/2 cescuta cu ulei
  • 2 cescute cu lapte dulce
  • un pliculet cu praf de copt
  • un pliculet cu cacao sau dupa gust
  • zahar vanilat pentru pudrat checul
  • optionale: zahar vanilat si esente de vanilie/rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma omogena. Incorporam esentele si praful de copt, apoi faina, adaugand laptele si uleiul. Amestecam pana la omogenizarea completa si turnam aluatul intr-o forma unsa cu putin ulei, pastrand insa 2-3 linguri din compozitie pe care le vom amesteca cu cacaoa si le vom adauga ulterior peste compozitia initiala. Dam forma la cuptor pana ce checul trece testul scobitorii.

Il lasam sa se raceasca si il pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut este asemanator celui de clatite, insa nu la fel de subtire.

2

Am folosit 3 cescute de zahar, insa mi s-a parut prea dulce pentru gustul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zebra