Chec cu cacao si alune de padure

de ionela2682 in Dulciuri, 26 Feb 2013 | 1319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri rase de faina
  • 8 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingura cacao
  • 50 g alune de padure
  • sare
  • Glazura
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura cacao
  • alune de padure tocate fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si alune de padure:

Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza bine cateva minute. La final adaugam alunele de padure tocate si omogenizam . Turnam in tava(eu am folosit un bol de yena ) unsa cu ulei si tapetata cu faina , dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca complet

Glazura

Punem intr-un ibric zaharul sa se caramelizeze,cand s-a caramelizat complet adaugam cacaoa si untul ,amestecam bine pana se topeste complet untul.La final adaugam cateva alune tocate fin.

Rasturnam prajitura pe un platou/farfurie, turnam  glazura calduta peste prajitura complet racita.

 

TIPS-URI

1

-se mai pot folosi alune,nuci ,stafide...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu cacao si alune de padure 206985
retete culinare - Chec cu cacao si alune de padure 206986
retete culinare - Chec cu cacao si alune de padure 206988

COMENTARII (23)

lia maria 1

26.02.2013, 16:18

super pufos si gustos

adry88 1

26.02.2013, 19:07

place

Cris2711 1

26.02.2013, 21:57

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29