Chec cu citrice

de AndrutzaP in Prajituri, 4 Apr 2016 | 431 vizualizari

 

O reteta usoara, bunaaaa rau si racoritoare

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fructe de chitra confiate
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • colorant alimentar galben ( optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu citrice:

Preincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt.

   Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce compozitia ajunge cremoasa, se adauga un ou intreg si se mixeaza inc ontinuare. Se incorporeaza pe rand fiecare ou, amestecand dupa fiecare ou. Faina, amestecata cu praful de copt, se pune peste compozitie, alternand cu laptele. Se amesteca pana la obtinerea unei compozitii vascoase.

  Cand compozitia este gata, adaugati si frcutele confiate de chitra si omogenizati.

   Puneti 3/4 din compozitie in cele 2 tavi. In aluatul ramas puneti 1 lingurita de colorand alimentar galben si amestecati pana la omogenizare. Turnati si aceasta compozitie in tavi, si amestecati putin cu o furculita, pentru a obtine efectul marmorat.

   Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

 

   Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

in loc de colorant alimentar puteti folosi cacao, sau orice altceva pentru a da un pic de culoare de contrast.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu citrice-0
Chec cu citrice-1
Chec cu citrice-2
Chec cu citrice-3
Chec cu citrice-4
Chec cu citrice-5
Chec cu citrice-6
Chec cu citrice-7
Chec cu citrice-8
Chec cu citrice-9

COMENTARII (7)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

04.04.2016, 15:50

bun

alilianaa

alilianaa 1

04.04.2016, 16:23

Rocsi

Rocsi 1

05.04.2016, 10:43

Ce pufosenie aromata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!