Chec cu dovleac (reteta de post)

de ionela2682 in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 4109 vizualizari

 

Un dulce exceptional de post pe care vi-l recomand cu cea mai mare placere!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de dovleac ras fin
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de fructe sau apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • 1 cana nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac (reteta de post):

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),dovleacul ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca macinata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forma de chec sau orice alta forma dorim,dam la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trece testul scobitorii.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu dovleac (reteta de post)-0
Chec cu dovleac (reteta de post)-1
Chec cu dovleac (reteta de post)-2
Chec cu dovleac (reteta de post)-3
Chec cu dovleac (reteta de post)-4
Chec cu dovleac (reteta de post)-5
Chec cu dovleac (reteta de post)-6
Chec cu dovleac (reteta de post)-7
Chec cu dovleac (reteta de post)-8
Chec cu dovleac (reteta de post)-9
Chec cu dovleac (reteta de post)-10

COMENTARII (25)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

17.03.2012, 16:36

place

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

03.04.2012, 19:20

E dovleac, asa ca iau si eu o feliuta mica-mica!

Raluca57

Raluca57 1

31.05.2012, 16:33

azi l-am facut. Minunat! si excelent pt zilele de post. Nu am avut nici suc de fructe, nici apa minerala si am pus visinata diluata. Cred ca merge si cu fructe (confiate) si chiar cu glazura de ciocolata de post. F F bun!!! Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!