Chec cu nuca (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 23 Noi 2013 | 9498 vizualizari

 

reteta lui MotanLaOale putin modificata....

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 100 gr. miez de nuca
  • 30 gr. cereale (bilute cu cacao)
  • 50 ml ulei
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca (din albusuri):

Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul.

Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta renuntam la mixer in favoarea lingurii de lemn, adaugam cate o lingura de faina si amestecam usor pana incorporam toata faina.

Ungem tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina.

Adaugam 3/4 din cantinatea de aluat. Asezam un strat consistent de samburi de nuca si bobite/bilute (cereale) de cacao, peste care adagam si aluatul ramas.

Presaram bilute colorate de zahar si alt strat de samburi de nuca,apoi dam tava la copt pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos.

lasam checul in tava pana se raceste, il scoatem apoi din tava, taiem felii si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuca (din albusuri)-0
Chec cu nuca (din albusuri)-1
Chec cu nuca (din albusuri)-2
Chec cu nuca (din albusuri)-3
Chec cu nuca (din albusuri)-4
Chec cu nuca (din albusuri)-5
Chec cu nuca (din albusuri)-6
Chec cu nuca (din albusuri)-7
Chec cu nuca (din albusuri)-8
Chec cu nuca (din albusuri)-9
Chec cu nuca (din albusuri)-10
Chec cu nuca (din albusuri)-11
Chec cu nuca (din albusuri)-12
Chec cu nuca (din albusuri)-13
Chec cu nuca (din albusuri)-14
Chec cu nuca (din albusuri)-15

COMENTARII (17)

Teo 1

24.11.2013, 19:20

Intotdeauna mi-a placut checul din albusuri! arata frumos!

diaconta 1

25.11.2013, 18:39

Parca-i pictat foarte mult imi place

leantza_tudor 1

15.01.2014, 22:44

super ,tocmai ce l am facut !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41