Chec cu nuca si stafide

de noiinbucatarie in Prajituri, 20 Mai 2016 | 755 vizualizari

 

Un chec ne salveaza intotdeauna din incurcatura atunci cand avem musafiri neasteptati :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/chec-cu-nuca-si-stafide/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 5 oua
    • 4 linguri de ulei
    • 200 g zahar
    • 200 g faina
    • 1 plic de praf de copt
    • 1 esenta de portocale
    • nuca taiata marunt
    • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn.

Punem peste compozitie praful de copt si treptat faina. Amestecam usor. Tapetam tavile cu hartie de copt si punem compozitia. Deasupra presaram nuca taiata marunt si stafide.

Ies 2 checuri din aceasta compozitie.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute. In primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului.

Se pudreaza cu zahar pudra cand sunt gata.

 

TIPS-URI

1

Ar trebui acoperit cu folie alimentara cand incepe sa se rumeneasca deasupra :) asa ar fi trebuit sa fac si eu.

2

Puteti adauga si fructe confiate tocate marunt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu nuca si stafide 443849
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 443850
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 443851
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 443852
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 443853
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 443854

COMENTARII (10)

Catalina L 1

20.05.2016, 22:48

ce bunatate

Camelya 1

21.05.2016, 10:39

Bun!

noiinbucatarie 1

21.05.2016, 11:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55