Chec cu sirop de mure

de Lorra in Prajituri, 19 Dec 2013 | 1308 vizualizari

 

Un dulce pufos cu gust de vanilie si mure.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 ml ulei
  • 500 gr faina
  • 500 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • sirop de mure
  • stafide
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu sirop de mure:

Separam ouale.

Se amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi cu praful de copt stins in zeama de lamaie.

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. La final se adauga faina in ploaie si se amesteca usor.

Se imbraca tavile cu hartie de copt si se toarna 3/4 din compozitie. In cea ramasa se adauga sirop de mure si se toarna pe toata suprafata chechului.

Se presara stafidele si se da la cumptorul deja incalzit, pentru 30-35 min.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru doua tavi de chec.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu sirop de mure 285428
retete culinare - Chec cu sirop de mure 285429
retete culinare - Chec cu sirop de mure 285430
retete culinare - Chec cu sirop de mure 285431
retete culinare - Chec cu sirop de mure 285432

COMENTARII (36)

Lorra 1

20.12.2013, 16:06

Pentru toti cate o

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 01:04

ce deliciu!

Lorra 1

21.12.2013, 10:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21