Crema de zahar ars

de ralu_ca in Prajituri, 23 Mar 2013 | 2209 vizualizari

 

Intotdeauna crema de zahar ars o fac de cateva ori pe an.

 

INGREDIENTE

  • 16 linguri zahar
  • 8 oua
  • 1.5 litri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita de 3 litri se pun 8 linguri zahar si se ard, cu focul mic, pana capata o culoare galbuie. Dupa ce zaharul s-a topit, se rasuceste cratita incet in asa fel incat zaharul caramelizat sa acopere toata cratita, apoi lasam sa se raceasca complet.

Laptele se fierbe si se da deoparte pana ramane caldut.

Intr-un castron mai mare se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, apoi adaug laptele si albusurile batute spuma. Se amesteca foarte bine si se toarna in cratita in care am ars zaharul. Introducem la cuptor pentru approx 1 ora, se scoate, asteptam sa se raceasca , apoi se tine la frigider.

Este absolut delicioasa! 

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3
Crema de zahar ars-4
Crema de zahar ars-5
Crema de zahar ars-6
Crema de zahar ars-7
Crema de zahar ars-8
Crema de zahar ars-9
Crema de zahar ars-10
Crema de zahar ars-11
Crema de zahar ars-12
Crema de zahar ars-13
Crema de zahar ars-14
Crema de zahar ars-15
Crema de zahar ars-16
Crema de zahar ars-17
Crema de zahar ars-18
Crema de zahar ars-19

COMENTARII (9)

Geanina87 1

23.03.2013, 23:04

si mie imi place mult

MotanLaOale 1

24.03.2013, 10:35

diana_k 1

26.03.2013, 09:35

super delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04