Chec din albusuri

de adnia in Prajituri, 5 Iul 2013 | 1519 vizualizari

 

Aveam ceva albusuri in congelator si ma tot incurcam de ele...asa ca le-am transformat in ceva dulce, foarte apreciat de bubulinul me:)

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri (eu le-am decongelat si le-am lasat pe masa pana au ajuns la temperatura camerei)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3-4 linguri faina alba
  • 1 iaurt mic
  • 250 gr. zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 1 cub mic de unt topit
  • putina ciocolata amaruie (pt. decor)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zeama de la 1/2 lamaie, apoi se bat din nou. Se adauga zaharul pudra si se bate bezea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul cu o spatula. Dupa omogenizarea aluatului, acesta se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie speciala de copt. Se rade ciocolata amaruie deasupra, apoi se da la copt, pana trece testul scobitorii.

Se serveste rece.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri-0
Chec din albusuri-1
Chec din albusuri-2

COMENTARII (15)

camelia75 1

05.07.2013, 22:03

Rux 1

05.07.2013, 22:31

Delicios!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:37

Foarte bun si pufos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04