Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

de Bucataras Medi in Dulciuri, 27 Sep 2016 | 4036 vizualizari

 

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 225 g zahar
  • 4 linguri de iaurt gras
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 150 g nuca taiata
  • Pentru glazura de caramel
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor
  • ornamente pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel:

Mixam albusurile cu un praf de sare.

Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l  in ploaie,in albusurile batute spuma.  Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa.

Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam(adaugand lingura cu lingura) usor in bezea.


Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem.Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus.Amestecam cu miscari usoare de jos in sus.


Topim ciocolata pe baia de aburi ,o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.

Turnam compozitia intr-o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm )tapetata cu hartie de copt.


Asezam nucile taiate deasupra

Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil,la 180 grade ,pentru circa 40-50 min(trebuie sa treaca testul scobitorii).


Lasam sa se racoreasca in cuptor,timp in care ne ocupam de glazura.

Caramelizam zaharul, stingem cu smantana pentru frisca dupa care adaugam untul taiat cubulete.Tinem pe foc pana cand untul se topeste.Adaugam esenta de rom si amestecam pentru o buna omogenizare.

Lasam sa se racoreasca.si cand glazura e putin calduta o turnam peste checul asezat pe un gratar.

Inclinam putin checul astfel incat glazura sa se prelinga si pe partile laterale.

Decoram cu ornamente pentru prajituri

Dam la rece pentru a se intari glazura.

Taiem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos - Reteta economica si gustoasa