Chec duo cu afine

de T I M E A in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 1315 vizualizari

 

Din nou ceva simplu si bun de servit langa cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de cutit sare
  • 1,5 linguri Green Sugar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 6 linguri afine
  • o lingurita unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec duo cu afine:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. 

Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din compozitie in tava.

Punem 3 linguri de afine apoi aluatul ramas il amestecam cu cacaua si il punem cu o lingura deasupra. Restul de afine le distribuim peste aluatul de cacao.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.

Eu am folosit o tava de chec mai lata motiv pentru care nu a fost foarte inalt.

Checul il pudram cu zahar pudra dupa ce il scoatem din cuptor si tava. 

 

TIPS-URI

1

Puteti mari cantitatile pentru un chec mai inalt si puteti folosi si alta tava rotunda sau patrata si o sa aveti o prajitura aratoasa

RETETA IN IMAGINI

Chec duo cu afine-0
Chec duo cu afine-1
Chec duo cu afine-2
Chec duo cu afine-3
Chec duo cu afine-4
Chec duo cu afine-5

COMENTARII (16)

Doralinda

Doralinda 1

13.09.2015, 10:39

Buna timea, pare a fi foarte bun, dar din pacate nu mai e sezon ptr afine si as vrea sa il incerc si eu, crezi ca as putea pune dulceata de afine in loc de fructe?! Multumesc frumos

Bya Ralu

Bya Ralu 1

13.09.2015, 15:04

ce bine arata

T I M E A

T I M E A 1

17.09.2015, 23:11

Dora eu am mereu fructe de padure in congelator sau caut in supermarket la fel la raionul congelate. Dar evident se poate face si cu dulceata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!