Chec Godina cu banane

de cristinutanicolita in Dulciuri, 29 Feb 2016 | 1379 vizualizari

 

A ieșit un chec pufos, aromat care a dispărut imediat! 

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 lg ulei
  • 2 căni zahar
  • 10 lg apa
  • 2 căni faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 1 esența de rom
  • 3 banane
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Godina cu banane:

Dam drumul la cuptor. 

Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa se răcească. 

Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf de sare. 

Când am obținut o spuma ferma adăugăm un gălbenuș, o lingura de ulei, o lingura de sirop și mixam. După ce am terminat cu uleiul și gălbenușurile, o sa mai rămână sirop pe care îl adăugăm în fir subțire mixând continuu. 

La final adăugăm praful de copt și faina în ploaie, amestecând cu o spatula, sau lingura de lemn, de jos în sus. 

Se tapetează 2 tăvi de chec, cu hârtie de copt și se pune 1/3 din aluat, restul se amesteca cu cacao și se pune deasupra. 

Bananele se taie cuburi, se amesteca cu putina faina și se pun deasupra. 

Se coace la foc mediu  cca 40 min sau pana trece testul scobitorii! 

Poftă buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec Godina cu banane 430412
retete culinare - Chec Godina cu banane 430413
retete culinare - Chec Godina cu banane 430414
retete culinare - Chec Godina cu banane 430415
retete culinare - Chec Godina cu banane 430416
retete culinare - Chec Godina cu banane 430417
retete culinare - Chec Godina cu banane 430418
retete culinare - Chec Godina cu banane 430419
retete culinare - Chec Godina cu banane 430420
retete culinare - Chec Godina cu banane 430421

COMENTARII (11)

mirela0911 1

29.02.2016, 20:25

Ce pufos si delicios e!

Rocsi 1

29.02.2016, 20:50

Ce culoare frumoasa are!

-Marius- 1

03.03.2016, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21