Chec pufos

de Cris2711 in Prajituri, 27 Apr 2015 | 5160 vizualizari

 

Aveam pofta de chec langa o cana cu lapte rece,rapid si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen maioneza, tot cate o lingura de ulei care se omogenizeaza cu mare grija in galbenusuri.

Apoi se adauga peste albusurile batute si se maesteca cu o spatula cu grija .

Praful de copt se pune peste faina si se presara putin cate putin peste amestecul de albusuri-galbenusuri.

Compozitia se imparte in doua,intr-una din ele se adauga si cacao.

Apoi se pune compozitia fara cacao in forma de chec.

Peste se pune compozitia cu cacao.

Deasupra se presara putin zahar si se da la cuptor, la 180° C pentru circa 40 de minute.

Totusi se face testul cu scobitoarea daca s-a copt.

Mie imi place cand nu este cald si langa o cana cu lapte rece.

 

TIPS-URI

1

checul se poate face si cu stafide,ciocolata,visine sau fructe care va plac dar taiate in bucati mici.

2

cu lapte rece e mai bun

3

sau langa o cafea buna

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec pufos 377787
retete culinare - Chec pufos 377788
retete culinare - Chec pufos 377789
retete culinare - Chec pufos 377790
retete culinare - Chec pufos 377800
retete culinare - Chec pufos 377804
retete culinare - Chec pufos 377805

COMENTARII (52)

Cris2711 1

01.05.2015, 18:58

Oki doki

DIANA B 1

23.10.2015, 11:22

Criss , ti-a iesit ac reteta de fiecare data ? Imi trebuie ceva sigur si care sa nu se lase cand il scot din cuptor , ca-l duc la hram . Ms mult !

Cris2711 1

23.10.2015, 12:04

Diana mie mi-a iesit,tu sti ca ouale conteaza,cuptorul ,in rest e simplu ,si bun
Cand este gata in mai las doua -trei minute la cuptor cu usa deschisa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29