Cheeseburger

de CameliaR in Sandvisuri, 11 Noi 2015 | 3044 vizualizari

 

M-am gandit ca aceasta reteta este una din preferatele barbatilor. Acest cheeseburger cu cartofi prajiti este perfect pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne de porc tocata
  • 7 cartofi
  • 4 lingurite de mustar
  • 2 lingurite de ketchup
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 ceapa
  • 1 castravete acru
  • 2 felii de cascaval
  • 2 chifle
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheeseburger:

Pentru inceput trebuie sa curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem pai.Urmatorul pas consta in stergerea cartofilor cu hartie absorbanta. Punem peste cartofi sare dupa gust, iar apoi ii punem intr-o oala si ii prajim in baie de ulei.Prajim cartofii la foc potrivit. Cand sunt gata ii scoatem pe hartie absorbanta ca sa eliminam excesul de ulei. Taiem ceapa rondele, punem un praf de sare, o lingura de otet, amestecam si lasam deoparte.Daca doriti sa faceti maioneza de casa trebuie sa folositi 1 galbenus crud si unul fiert.Le pisam iar apoi turnam ulei putin cate putin si amestecam pana facem cantitatea de maioneza dorita. Eu am facut 2 linguri. Punem 1 lingurita de mustar si  cate un varf de piper si sare peste carnea de porc si o amestecam. Din compozitie formam 2 bile, pe care apoi le-am turtit. Incingem tigaia iar apoi punem cele 2 chiftele de carne in tigaie iar deasupra ungem cu cate o lingurita de mustar fiecare chiftea.Trebuie lasate cam 2 minute pe fiecare parte,iar apoi le intoarcem pe celalalta parte si le ungem cu mustar. Le mai lasam 2 minute dupa care ii intoarcem si ii ungem din nou cu mustar.Scoatem chiftelele pe farfurie si punem deasupra lor feliutele de cascaval. Incalzim chiflele in tigaie. La baza chiflei punem 1 lingura de maioneza, apoi ceapa, chifteaua de porc,o jumate de lingurita de mustar si ketchup si feliute de castravete murat.La final punem capacul. Servim cu cartofi prajiti.

Pofta buna!     

TIPS-URI

1

Folositi maioneza facuta in casa. Este mult mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheeseburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheeseburger